Show simple item record

dc.contributor.advisorΓεωργακόπουλος, Γεώργιος
dc.contributor.authorΒόγιαρος, Κωνσταντίνος
dc.contributor.otherVogiaros, Constantinos
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2014-07-24
dc.date.accessioned2014-07-24T11:21:56Z
dc.date.available2014-07-24T11:21:56Z
dc.date.copyright2014-06
dc.date.issued2014-07-24
dc.identifier.otherMBA/2014/00242el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/1607
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ υιοθέτηση της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις ώστε να εξασφαλίζουν διαρκή βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας στα προϊόντα. Η ανάπτυξη των προτύπων πιστοποίησης ISO συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθεια αυτή, καθώς δίνεται η δυνατότητα στις εταιρίες να υιοθετήσουν το κατάλληλο για την επιχείρηση πρότυπο και να λειτουργούν αποτελεσματικά. Στον κλάδο τροφίμων, πέραν των προτύπων της σειράς ISO 22000, έχει αναπτυχθεί το σύστημα HACCP, το οποίο εξασφαλίζει ότι η εταιρία πληρεί τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Ο κλάδος τροφίμων στην Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό τομέα της ελληνικής παραγωγής, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία ακόμη και μετά την εμφάνιση της ύφεσης στη χώρα. Όμως λόγω της τελευταίας, ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων οδηγεί πολλές στο να υιοθετήσουν συστήματα που να στηρίζουν την ΔΟΠ, όπως το HACCP και τα ISO 22000. Στην παρούσα εργασία αναπτύσσεται ένα τέτοιο σχέδιο HACCP για μια μικρομεσαία εταιρία κατάψυξης τροφίμων (κυρίως αλιευμάτων). Η όλη μελέτη αποδεικνύει ότι ακόμη και αν η ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι σύνθετη διαδικασία, εντούτοις είναι απαραίτητη για την βιωσιμότητα και επιτυχία των εταιριών τροφίμων.el_GR
dc.format.extent63 σ. πιν., 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότηταςel_GR
dc.subjectTotal quality managementel_GR
dc.titleΔιοίκηση ολικής ποιότητας και συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας κατεψυγμένων τροφίμων: η περίπτωση ανάπτυξης σχεδίου HACCP σε εταιρία κατάψυξης τροφίμωνel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe adoption of Total Quality Management requires businesses to adopt specific policies to ensure continuous improvement of the production processes and products of high quality. The development of the ISO certification standards had a significant contribution to this effort, as they enable companies to adopt the ISO 22000 standard for their business and operate efficiently. In the food sector, in addition to the ISO 22000 standards, the system HACCP has been developed which ensures that the company meets the standards of hygiene and food safety. The food sector in Greece is an important sector of Greek domestic production that continues to grow even after the financial recession of 2009. Because of the latter, business competition leads many of them to adopt systems that support TQM, such as HACCP and ISO 22000. In this paper, a HACCP plan is developed for a medium-sized company of frozen food (mainly fish). The whole study shows that even though the development of such a plan is a complex procedure, it is however necessary for the viability and success of food companies.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record