Kypseli Logo
    • Ελληνικά
    • English
  •  Αρχική
  •  Πλοήγηση 
    • Κοινότητες & Συλλογές
    • Ανά ημερομηνία δημοσίευσης
    • Συγγραφείς
    • Τίτλοι
    • Λέξεις κλειδιά
    • Με αριθμό έκδοσης
  • Language elLanguage en
  •  Σύνδεση 
    • Σύνδεση
    Προβολή τεκμηρίου 
    • Αρχική
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • Προβολή τεκμηρίου
    •   Αρχική
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • Προβολή τεκμηρίου
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Διοίκηση ολικής ποιότητας και συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας κατεψυγμένων τροφίμων: η περίπτωση ανάπτυξης σχεδίου HACCP σε εταιρία κατάψυξης τροφίμων

    Thumbnail
    Προβολή/Άνοιγμα
    MBA-2014-00242.pdf (885.3Kb)
    Ημερομηνία
    2014-07-24
    Συγγραφέας
    Βόγιαρος, Κωνσταντίνος
    Μεταδεδομένα
    Εμφάνιση πλήρους εγγραφής
    Επιτομή
    Η υιοθέτηση της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις ώστε να εξασφαλίζουν διαρκή βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας στα προϊόντα. Η ανάπτυξη των προτύπων πιστοποίησης ISO συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθεια αυτή, καθώς δίνεται η δυνατότητα στις εταιρίες να υιοθετήσουν το κατάλληλο για την επιχείρηση πρότυπο και να λειτουργούν αποτελεσματικά. Στον κλάδο τροφίμων, πέραν των προτύπων της σειράς ISO 22000, έχει αναπτυχθεί το σύστημα HACCP, το οποίο εξασφαλίζει ότι η εταιρία πληρεί τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Ο κλάδος τροφίμων στην Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό τομέα της ελληνικής παραγωγής, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία ακόμη και μετά την εμφάνιση της ύφεσης στη χώρα. Όμως λόγω της τελευταίας, ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων οδηγεί πολλές στο να υιοθετήσουν συστήματα που να στηρίζουν την ΔΟΠ, όπως το HACCP και τα ISO 22000. Στην παρούσα εργασία αναπτύσσεται ένα τέτοιο σχέδιο HACCP για μια μικρομεσαία εταιρία κατάψυξης τροφίμων (κυρίως αλιευμάτων). Η όλη μελέτη αποδεικνύει ότι ακόμη και αν η ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι σύνθετη διαδικασία, εντούτοις είναι απαραίτητη για την βιωσιμότητα και επιτυχία των εταιριών τροφίμων.
    URI
    http://hdl.handle.net/11128/1607
    Συλλογές
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)

    Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Ταχ, Κιβ. 12794,

    2252, Λατσιά

    Κύπρος

    Τηλ.: +357 22 411600

    Φαξ.: +357 22 411601

    • Βοήθεια
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
    • Βιβλιοθήκη ΑΠΚΥ
    • Πολιτικές
    • Προσβασιμότητα και Προστασία Δεδομένων

    Βρείτε μας στο:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    Το έργο eUniversity συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Aνάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013

     

    Πλοήγηση

    Όλο το ΑποθετήριοΚοινότητες & ΣυλλογέςΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΤίτλοιΛέξεις κλειδιάΜε αριθμό έκδοσηςΑυτή η συλλογήΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΤίτλοιΛέξεις κλειδιάΜε αριθμό έκδοσης

    Ο λογαριασμός μου

    ΣύνδεσηΕγγραφή

    Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Ταχ, Κιβ. 12794,

    2252, Λατσιά

    Κύπρος

    Τηλ.: +357 22 411600

    Φαξ.: +357 22 411601

    • Βοήθεια
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
    • Βιβλιοθήκη ΑΠΚΥ
    • Πολιτικές
    • Προσβασιμότητα και Προστασία Δεδομένων

    Βρείτε μας στο:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    Το έργο eUniversity συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Aνάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013