Kypseli Logo
    • Ελληνικά
    • English
  •  Home
  •  Browse 
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • By Issue number
  • Language elLanguage en
  •  Login 
    • Sign in
    View Item 
    • Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • View Item
    •   Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Διοίκηση ολικής ποιότητας και συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας κατεψυγμένων τροφίμων: η περίπτωση ανάπτυξης σχεδίου HACCP σε εταιρία κατάψυξης τροφίμων

    Thumbnail
    View/Open
    MBA-2014-00242.pdf (885.3Kb)
    Date
    2014-07-24
    Author
    Βόγιαρος, Κωνσταντίνος
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Η υιοθέτηση της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις ώστε να εξασφαλίζουν διαρκή βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας στα προϊόντα. Η ανάπτυξη των προτύπων πιστοποίησης ISO συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθεια αυτή, καθώς δίνεται η δυνατότητα στις εταιρίες να υιοθετήσουν το κατάλληλο για την επιχείρηση πρότυπο και να λειτουργούν αποτελεσματικά. Στον κλάδο τροφίμων, πέραν των προτύπων της σειράς ISO 22000, έχει αναπτυχθεί το σύστημα HACCP, το οποίο εξασφαλίζει ότι η εταιρία πληρεί τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Ο κλάδος τροφίμων στην Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό τομέα της ελληνικής παραγωγής, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία ακόμη και μετά την εμφάνιση της ύφεσης στη χώρα. Όμως λόγω της τελευταίας, ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων οδηγεί πολλές στο να υιοθετήσουν συστήματα που να στηρίζουν την ΔΟΠ, όπως το HACCP και τα ISO 22000. Στην παρούσα εργασία αναπτύσσεται ένα τέτοιο σχέδιο HACCP για μια μικρομεσαία εταιρία κατάψυξης τροφίμων (κυρίως αλιευμάτων). Η όλη μελέτη αποδεικνύει ότι ακόμη και αν η ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι σύνθετη διαδικασία, εντούτοις είναι απαραίτητη για την βιωσιμότητα και επιτυχία των εταιριών τροφίμων.
    URI
    http://hdl.handle.net/11128/1607
    Collections
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue numberThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue number

    My Account

    Sign inRegister

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013