Kypseli Logo
    • Ελληνικά
    • English
  •  Home
  •  Browse 
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • By Issue number
  • Language elLanguage en
  •  Login 
    • Sign in
    View Item 
    • Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • View Item
    •   Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Διερεύνηση της συμπεριφοράς καταναλωτή σε σχέση με την αγορά τροφίμων πιστοποιημένης ποιότητας, σε περιόδους μείωσης εισοδημάτων, οικονομικής ύφεσης και κρίσης

    Thumbnail
    View/Open
    MBA-2013-00129.pdf (2.429Mb)
    Date
    2013-07-23
    Author
    Μπουνάκης, Νικόλαος
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Σκοπός της παρούσας διατριβής είναι να διερευνήσει τις καταναλωτικές τάσεις σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και κρίσης αναφορικά με τα προϊόντα διατροφής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διερεύνηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς αναφορικά με τα τρόφιμα πιστοποιημένης ποιότητας, είτε η πιστοποίησή τους αφορά τον τρόπο παραγωγής (προϊόντα βιολογικής γεωργίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης) είτε τον τόπο παραγωγής (προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ). Τα αποτελέσματα προέκυψαν από πρωτογενή ποσοτική τηλεφωνική έρευνα. Η έρευνα διεξήχθη με δομημένο ερωτηματολόγιο και τηλεφωνική συνέντευξη. Η επιλογή του δείγματος βασίστηκε στην πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία με quota ως προς την ηλικία των ερωτώμενων. Τα στρώματα μέσα από τα οποία επιλέχθηκε το δείγμα δημιουργήθηκαν βάσει 3 χαρακτηριστικών: Περιφέρεια, Αστικότητα, Φύλο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παρά την οικονομική κρίση ο κλάδος τον τροφίμων διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ένα σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών είναι διατεθειμένο να πληρώσει παραπάνω για την αγορά τροφίμων αρκεί να είναι σίγουρο ότι αυτά είναι ασφαλή, παρά τη μείωση που έχουν υποστεί τα εισοδήματά του. Επίσης, οι καταναλωτές σε ποσοστό 70% φαίνεται ότι δεν δέχονται να διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουν με αντάλλαγμα τη χαμηλή τιμή. Η αναγνώριση των προϊόντων ΠΟΠ - ΠΓΕ γίνεται από όλους τους καταναλωτές από την ετικέτα των συγκεκριμένων προϊόντων. H χρήση των προϊόντων ΠΟΠ - ΠΓΕ είναι διαδεδομένη μεταξύ των καταναλωτών, ενώ η πιστοποίηση ΠΟΠ -ΠΓΕ λειτουργεί ως εγγύηση για την ποιότητα των τροφίμων και για τη γεύση τους.
    URI
    http://hdl.handle.net/11128/1293
    Collections
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue numberThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue number

    My Account

    Sign inRegister

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013