Repository logo
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Collections
  • Research Outputs
  • Projects
  • People
  • Statistics
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Ψηφιακό Αποθετήριο ΚΥΨΕΛΗ / Kypseli Digital Repository
  3. Theses / Διατριβές και Πτυχιακές Εργασίες
  4. Μεταπτυχιακές Διατριβές / Master Τheses
  5. Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
  6. Δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan) στον χώρο της παραγωγής και τυποποίησης προϊόντος (Ελαιόλαδο)
 
  • Details
Options

Δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan) στον χώρο της παραγωγής και τυποποίησης προϊόντος (Ελαιόλαδο)

Author(s)
Φωτιάδης, Θωμάς Ι.
Date Issued
2018-11
Faculty
Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης / Faculty of Economics and Management 
Abstract
Το ελληνικό ελαιόλαδο θεωρείται από τα πιο ποιοτικό παγκοσμίως. Παρόλα αυτά οι παραγωγοί το εξάγουν χύμα, κυρίως σε Ιταλούς εμπόρους αντί να προχωρούν σε τυποποίηση και προώθηση.
Η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην παραγωγή ελαιολάδου, αφήνοντας την Ιταλία στην τρίτη θέση. Από την άλλη πλευρά, μόνο το 27% της ελληνικής παραγωγής τυποποιείται σε σύγκριση με την Ισπανία που είναι στο 50% και την Ιταλία που είναι στο 80%. Με μια ολιστική προσέγγιση και εφαρμογή προτύπων και μεθοδολογιών βάση της Ολοκληρωμένης Παραγωγής της Ελιάς και βάση του Agro 2-2 / 3, μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η εναρμόνιση με τέτοιου είδους αρχές και πρακτικές είναι προαπαιτούμενα για την τυποποίηση του εξαιρετικού ελαιολάδου και την προώθησή του με ταυτότητα και αναγνωσιμότητα σε υψηλές τιμές.
Η παρούσα διατριβή ενημερώνει για τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα και την ΕΕ για την επισήμανση και την τυποποίηση του ελαιολάδου, την εφαρμογή προτύπων στην παραγωγή καθώς και τρόπο εφαρμογής αυτών. Παρουσιάζει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο και αποδεικνύει πώς με ένα μικρό σχετικά αρχικό κεφάλαιο επένδυσης, μία εταιρεία θα μπορεί να παρουσιάζει κέρδη από το δεύτερο κιόλας έτος. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, αναλύει σε λεπτομέρεια όλα τα κόστη που έχουν να κάνουν με την παραγωγή, την τυποποίηση και την προώθησή του ελαιολάδου.
Συμπερασματικά, οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις που παράγουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρέπει να περάσουν στην τυποποίησή του προϊόντος και να μην το πωλούν χύμα, ακολουθώντας αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ, κάνοντάς τες κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις.
Publisher
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Format
vii, 106 σ. 30 εκ.
Subjects

Business plan

Επιχειρηματικό σχέδιο...

File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

MBA-2018-00659.pdf

Size

2.71 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):bded31df3f60ff816b295a80faa1c833

  • Contact Us
  • Cookie settings
  • Open University of Cyprus
  • OUC Library
  • Policies
  • Accessibility and Data Protection

Find us on:

FacebookFacebook

Built with DSpace-CRIS software - Extension maintained and optimized by 4Science - Powered by Dataly