Repository logo
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Collections
  • Research Outputs
  • Projects
  • People
  • Statistics
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Ψηφιακό Αποθετήριο ΚΥΨΕΛΗ / Kypseli Digital Repository
  3. Theses / Διατριβές και Πτυχιακές Εργασίες
  4. Μεταπτυχιακές Διατριβές / Master Τheses
  5. Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα (ΕΛΛ) / Social Information Systems (in Greek)
  6. Ανίχνευση παρουσίας στο διαδίκτυο των πραγμάτων. Τεχνολογική προσιτότητα και κοινωνική αποδοχή
 
  • Details
Options

Ανίχνευση παρουσίας στο διαδίκτυο των πραγμάτων. Τεχνολογική προσιτότητα και κοινωνική αποδοχή

Author(s)
Τσιριντάνης, Αλέξανδρος
Date Issued
2018-05
Faculty
Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών / Faculty of Pure and Applied Sciences 
Abstract
Στόχος αυτής της Μεταπτυχιακής διατριβής είναι η διερεύνηση των παράπλευρων διαστάσεων που αποκτά η χρήση και η διάδοση εφαρμογών Κοινωνικής υπολογιστικής στο Ίντερνετ των Πραγμάτων. Σε μία κοινωνία η χρήση τέτοιων συστημάτων θα συνεπάγεται και την αυτόματη δημιουργία ιχνών στον πραγματικό χώρο και χρόνο παράλληλα με τα ψηφιακά ίχνη που δημιουργούμε μέσω των Κοινωνικών πληροφοριακών συστημάτων. Συγκεκριμένα κάνω μία διερεύνηση σχετικά με την αποδοχή ελέγχου παρουσίας για την αυτοματοποίηση ή χρήση υπηρεσιών μέσω των παραπάνω εφαρμογών.

Δεν θα γίνει μία αναζήτηση και καταμέτρηση των παράπλευρων διαστάσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε των γνώση και κατανόηση πολλών παραμέτρων οι οποίοι μεταβάλλονται σε σχέση με τα υποκείμενα, την τεχνολογία και τον χρόνο καθώς και από πάρα πολλές συνθήκες. Θα εστιάσουμε στην αποδοχή του ελέγχου της παρουσίας του υποκειμένου, τεχνολογικά και μέσω εμπειρικής έρευνας και παρουσιάζοντας την παρακολούθηση σαν ευρύτερο φαινόμενο, ο αναγνώστης θα προβληματιστεί και θα μπορέσει να εικάσει προεκτάσεις και νέες διαστάσεις σύμφωνα με τους δικούς του προβληματισμούς και εμπειρίες.

Η εμπειρική έρευνα έγινε σε χρήστες του Facebook στον Ελλαδικό χώρο κατά το διάστημα 26/2/2018 έως 31/3/2018 και κατέγραψε μέσω ερωτηματολογίου την επιθυμία αποδοχής του ελέγχου παρουσίας από διάφορες πλευρές. Τέλος έγινε μία διερεύνηση συσχετισμού μεταξύ κλοπών-κακοποίησης που έχει υποστεί το υποκείμενο ή σε συγγενικά του πρόσωπα καθώς και το μέγεθος του πληθυσμού του τόπου διαμονής του υποκειμένου, με την αποδοχή ελέγχου παρουσίας. Η παραπάνω συσχέτιση δεν αποδείχθηκε.

Ολοκληρώνοντας την μεταπτυχιακή διατριβή διαπιστώθηκε ότι το μείγμα των τεχνολογικών δυνατοτήτων και η διαθεσιμότητά του, η προσιτότητα καθώς και η αναγκαιότητα για έλεγχο θέσης και κατ’ επέκταση παρακολούθησης, αποτελούν ένα δυνατό σημείο έναρξης για όποιον θελήσει να αναπτύξει τέτοια δραστηριότητα.
Publisher
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Format
vii, 119 σ. 30 εκ.
Subjects

Internet of Things

Διαδίκτυο των Αντικει...

File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

ΚΠΣ-2018-00023.pdf

Size

3.24 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):2e77ca256f567e7d6260d630057a14df

  • Contact Us
  • Cookie settings
  • Open University of Cyprus
  • OUC Library
  • Policies
  • Accessibility and Data Protection

Find us on:

FacebookFacebook

Built with DSpace-CRIS software - Extension maintained and optimized by 4Science - Powered by Dataly